Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - zdá se vám Thajsko za hubičku?

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

zdá se vám Thajsko za hubičku?

14.01.2011 21:17:36 | veruka2

veruka2 Za měsíc se chystáme poprvé v životě do Thajska. Všude jsem slyšela spoustu chváli na tuto zemi a hlavně, že Thajsko je \"za hubičku\". Teď ale nestačím valit oči, nejlevnější letenka s Aeroflotem nás stála přes dvacet tisíc a teď hledám ubytko na Phuketu (4 noci), kam přiletíme a všude chtějí přes 3000 bathů za pokoj bez snídaně(dva dospělí a dítě 6 let), hotel 3 hvězdy. Zkoušela jsem jestli by nešli s cenou dolů, ale poslali mi jen standartní ceny na webu. Taxi z letiště za 800 bathů. Zdá se vám to za hubičku? Nebo to bylo dříve a teď už to o Thajsku neplatí?

Poslední reakce

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Kjubisek 13.02.2012 10:41

to Honza: Ten itinerář myslíš na mě? :-) jestli jo napiš mi na mykku@seznam.cz a itinerář dáme dokupy :-))

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Honza (82.100.5.***) 12.02.2012 20:43

Myslíš že by jsi se podělil o itinerář?

Díky

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Holzmi (81.201.60.***) 09.02.2012 15:55

Ahoj mohla bych Tě požádat o nějaké rady a kontakty? - jak jste si zajistili uz u nas to ubytovani v Bangkoku? Přesun autobusem jste zajištovali az tam? a jedna se o nejakou urcitou spolecnost? a mas nejaky odkaz na bydleni na ostrovech? moc dekuji :-)

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Kjubisek 29.12.2011 09:15

Ahoj Dandiku,
bydleli jsme v Sai Thong Resortu cena byla 900 BTH na noc pro dvě osoby. Kdyžttak mi napiš na mykku@seznam.cz a já ti pošlu fotky

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Dandik (78.102.34.***) 29.12.2011 00:00

Ahoj Kubo, v březnu vyrážíme na 3týdny do Thai a poslední zastávka bude Koh Tao (šnorchlování, výletování zkrátka pohoda na závěr dovolenky:). Chtěla jsem se zeptat, kde jste na ostrově bydleli nebo nějaký tip na dobré, ale ne drahé ubytko. Děkuji za odověď, popř. jakékoliv doporučení ke Koh Tao.

Re: Jak to vidím já   babočka (78.157.147.***) 25.10.2011 19:42

K Barvice- mluvíte mi z duše, je to přesně tak. Byla jsem tam 3 měsíce, poprvé jsem taky trochu váhala kvůli hygieně, ale přišla jsem na to, že se není čeho bát, a to jídlo na ulici je čerstvé a strašně dobré! Ostatně, za celé tři měsíce jsem nedostala ani
průjem. Takže - na ulici se najíte dosyta za 20 - 30 bht. V restauracích bych spíše očekávala, že mají kuchyni zamořenou šváby. :-)

Re: Thajsko   (89.111.77.***) 08.09.2011 08:50

Super, moc děkuji. Už se tu začínám orientovat. Přísahám, že se budu už jen ptát na konkrétní dotazy, které nikde v diskuzích nenajdu ;-)

Re: Thajsko   JohnGin 08.09.2011 08:46

Re: Thajsko   (89.111.73.***) 08.09.2011 08:36

JohnGin......moc ti děkuji za cenné informace. Omlouvám, že jsem Vám asi přerušila vlákno (jak poznamenal Roman1), ale jsem tu poprvé, a ještě jsem se nestačila zorientovat.
Jinak jsi se mi přesně trefil do mého virtuálního plánu. Přes booking.com zarezervovat hotel v BKK a pak už hledat ubytko na vlastní pěst. Z důvodu pracovní vytíženosti tam jedeme max. na 14 dní, tak toho asi moc nestihneme, ale chtěla bych se podívat na ostrov Ko Tao. Můžu se tě zeptat, jakým způsobem je nejlepší se na ostrovy dostat :-)

Re: Thajsko   JohnGin 07.09.2011 16:51

A nebo se můžeš inspirovat v různých cestopisech zde na Orbionu. Nebo koukni na náš cestopis http://www.jedemsvetem.cz/cestopis/thajsko-2009

Re: Thajsko   JohnGin 07.09.2011 16:49

A jestli by Ti nevadil průvodce v angličtině, tak se mi tu jeden válí. Je to starší vydání (2007), takže ceny už můžou být lehce vyšší. Jinak se ale podle takového průvodce dá naplánovat celá dovolená. Já už mám novější vydání v češtině, takže ho nepotřebuju a klidně přenechám (osobní předání v Praze nebo pošlu na dobírku za cenu poštovného)

Re: Thajsko   JohnGin 07.09.2011 16:43

Já to dělám tak, že si (přes booking nebo třeba přes agodu) zarezervuju první ubytování. Třeba první tři noci v BKK, když pak pokračuju dál. Abych nemusel nic shánět kdyby například můj oblíbený hotel byl plný. Ta cesta je (alespoň pro mě) dost náročná a chci rovnou do hotelu, hodit sprchu a porelaxovat...

Dál to nemá smysl mít zarezervované dopředu, na místě totiž můžeš ukecat slevu (za vícedenní pobyt, když vás jede víc, atd. zkusit se to dá vždy a většinou úspěšně). V BKK doporučuji Rambuttri village hotel (v sezóně 900thb dvoulůžkový superior), na střeše přes den dva bazény a na to, že je to hned u Khao San je tam klid. Zkuste do poznámky napsat, že chcete blok E (je tam pět bloků a v tomhle byly pokoje zachovalejší).

Kam vyrazit v thajsku? Kamkoliv, je tam toho hodně a pokud nejedete na půl roku, stejně všechno nestihnete. Kup si průvodce od Lonely planet a vyber si sama, co Tě zajímá.

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Roman1 07.09.2011 16:03

Možná někoho plete název tohoto vlákna a předpokládá, že si sbalí pytlík buchet a bude v Thajsku králem. Zřejmě tady jde hlavně o srovnání Thajska s jinými cestovatelskými destinacemi a v tom případě je určitě Thajsko jednou z nejlevnějších variant - jinak řečeno, skvělý poměr výkon/cena. A jedno z potvrzení je tady: http://cestovani.idnes.cz/prehled-praha-je-12-nejlevnejsim-mestem-sveta-nejdrazsi-je-pariz-psi-/igsvet.aspx?c=A110804_121410_igsvet_tom

Thajsko   Ja-na (89.111.77.***) 07.09.2011 15:44

Ahoj v únoru se chystáme s přítelem do Thajska. Jelikož jsme ještě nikdy nejeli na vlastní pěst, nevím, na co se připravit. Sháníme letenky a podle toho se bude odvíjet termín dovolené. Chtěli bychom si rezervovat ubytování přes booking.com, ale nevím zda je to dobrý nápad. Pokud ano, máte nějaká vyzkoušená ubytovací zařízení, které byste mi doporučili? Podotýkám, že nehledáme luxus ani to nejlevnější ubytování, spíše takový střed. :-) Ráda bych si nechala poradit kam v thajsku vyrazit, pláže, příroda, památky.... Předem všem moc děkuji za odpověď ;-)
Jana

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Ramoon 07.09.2011 12:50

Thajsko za hubicku urcite uz neni...zvlaste na jihu na ostrovech.V Bangkoku to je jeste levne,nejlevneji jsem zazil v Kanchanaburi.Co se tyce obleceni tak to je vec nazoru,ja si tam par veci koupil a drzi do dneska a opravdu levne a pekne veci..ale nejlepsi kup jsem udelal s trickem ktere meli dovezene z Londyna za neskutecnych 150 bt a i po nekolikatem prani je jak nove:)Btw koupil jsem ho a jeste jine veci v Pattaya v nejakem tom obchodaku,meli tam export veci.Hodinky jakbysmet,levne a drzi do dneska :-PCo se tyce KL nevim,tam mam namireno v lednu :-)

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Adrian Koval 07.09.2011 12:29

To Honza 45 - Mne sa tiez nezdalo az tak lacno. Hlavne ma sklamalo oblecenie. Co bolo lacne, bolo vyslovene nekvalitne a faky. Ovela lepsie a lacnejsie a hlavne originalne oblecenie nakupim vo UK a IE vo vypredajoch, alebo v TK Maxxxe, ako v Thaj. Obleky som nesktihal poriesit, co ma mrzi, preto sa k tomu nevyjadrujem. Prekvapili ma ceny taxikov v Thaj a Malajzii, boli neskutocne lacne. Z Trangu do Pak Bara, co je ozaj dlha cesta, sme dali za taxik 1000 Bht. Co ma vyslovne sklamalo, bol cinsky trh v Kuala Lumpur, kde od nas chceli za faky hodiniek, kabeliek, ci pier dost vela penazi a nechceli ist z cenou dole. Falosne Rolexi za 40 eur, je podla mna kupa pre blazna.

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   cupka 07.09.2011 11:06

Reaguji na příspěvek, uživatele "P". Chystáme se s přítelkyní na začátku prosince. Podle našeho itineráře na tom budeme takřka stejně jako ty. 2 přelety z Chiang Mai na jih a pak do Bangkoku. Nabízíš radu s itinerářem. Mám ho tak z 80% hotový, rád bych ti ho poslal, že bys poradil co ještě vložit, co naopak vyjmout apod. Jak tě můžu kontaktovat?

Vlasta

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Honza 45 (85.71.47.***) 07.09.2011 10:05

Zdravím všechny po návratu. Tak Thai za hubičku ani náhodou, pokud se necháte přemluvit jako my k cestování autem! Nevím, do kterého vlákna vložit dost poznatků o cestování tímto stylem (marně hledám již od ledna), snad mi poradí adminka. Navíc jsme si museli popravit mnohá tvrzení o láci všeho možného. Aspoň jsme měli v "období dešťů" na rozdíl od Adriana K. mezi 16.8. a 5.9. jen vyloženě 2 promáčené dny - myslím, že to je též o lokalitě.

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   milan (194.228.216.***) 29.08.2011 16:30

to P:

Ahoj
někdy na druhou půlku února plánujeme také thajsko z batohem. Takže bych byl vděčnej za nějkou radu ohledne itineráře. mail: mr.dollar@seznam.cz předem díky

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   vcela.hela 29.08.2011 12:55

No tak to by mě vážně zajímalo. Odlétáme na začátku prosince na 5 týdnů, všechno na vlastní pěst. Jediné, co máme, je letenka do Bangkoku a víc zatím neřešíme. Rádi bychom se podívali na méně známá místa, předběžně jsem naplánovala trasu přes východní Thajsko na sever a pak podél hranic s Barmou jet dolů na jih. Písni mi kdyžtak zprávu s nějakými tipy, prosím. Díky! :-)

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   (93.99.193.***) 26.08.2011 15:22

Ahoj, byli jsme v Thajsku s přítelkyní únor 2011 na 25 dní - i s letenkama nás to každého stálo na 1 osobu 29500 a měli jsme v tom vškeré ubytování, jídlo, trasfery, atrakce a také 2 přelety z Chang Mai na Jih a z Jihu do BKK...

Ano cestovali jsme s batohem a nevyužívali hotelů, ale dovolenou jsme fakt užili a sám jsem byl překvapenej jak málo peněž jsme utratili:-)

Kdyby někdo chtěl poradit s itinerářem rád poradím, byli jsme na v nonturist areas - často se nám stávalo, že jsme na plážích či dokonce ostrovech byli sami. Jak na hranici s Kambodžou tak na hranicích s Malajsií a bylo to naprosto úchvatné, žadní turisti, krásné ostrovy a průzračná voda:-)

P

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Adrian Koval 26.08.2011 15:08

Teraz su tu caste burky a vietor. Zajtra balime a skusime sa presunut juzne na Lipe. :-P

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Kuba (85.207.130.***) 26.08.2011 14:25

To Adrian Koval: V pořádku, já tvůj názor přijal, taky když sem byl na Ko samui a byl na pláži Chaweng tak děs a hrůza právě proto jsme jezdili na pláž Lamai. Je pravdou, že ne všude jsou krásné pláže. Nejkrásnější moře sem, ale zažil na Ko Tao, nejlepší ostrůvek co sem v Thajsku navštívil, a pak kouzelná Maya Beach kde se natáččel film Pláž. A jaké je tam teď počasí? :)

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Ramoon 26.08.2011 14:16

Ja byl na jihu thai v lednu a plaze byli vsude krasne a ciste..na phi-phi jsem byl asi jinde nez ty,byl odliv to me nastvalo,ale ciste more.To ze tam je kolem citit nekde smrad,to lze asi cekat kdyz je na takto malem ostrovu tolik lidi.Jsem nekde cetl ze tento ostrov malem znicili thajci cestovnim ruchem jeste pred tsunami.No kazdopadne ze asi nepoucili..

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Adrian Koval 26.08.2011 13:48

To Kuba- som v 4 hviezdickovom rezorte s hodnotenim na bookingu 8.5 Cestujem s batohom.Ospravedlnujem sa,ale napisal som iba svoj nazor na plaze,ake su tu momentalne.Netvrdim,ze su take vzdy.Mozno cez sezonu su ciste,ale teraz su strasne zaprasene.

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Kuba (85.207.130.***) 26.08.2011 12:11

To Adrian Koval: Pravé thajsko nepoznáš z luxusního hotelu, to mužu jet rovnou do karibiku do 5* hotelu na all inclusive, kde jsou krásné pláže všude. Jinak byl sem na Ko Tao tam byla krásná voda, pak na Ko samui tam se to taky dalo pláš lamai byla krásně bílá s modrým mořem, a na krabi kdež jedeš na výlet na Phi Phi a na ostrov kde se natáčel film Pláž, tak není nic lepšího. Za ty peníze co ty utratíš v luxusních hotelích pojedu do Thajska ve dvou a užiju si hi 100x lépe. Ale to je na každém z¨nás jaký způsob dovolené si vybere.

To Roman 1: Jsem rád, že nejsem sám, každý si tuto otázku vyloží jinak thajsko za hubičku? Já říkám, že ano když člověk chce tak to jde a je to o mnohem lepší zížitek procestovat Thajsko, než ležet na jedné pláži celých 14 dní za 50 000 Kč :-D

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Roman1 26.08.2011 10:04

To Kuba: Tak tě vítám v kolektivu ! :-)
Přesně jak píšeš. Řekl bych, že Thajsko je tak levné, jak si ho kdo udělá.
Zásadní je cena letenky a pak už to je sranda. Je to jeden z důvodů, proč se tam pořád vracím - na cestování po Evropě nemám, je moc drahé.

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Adrian Koval 26.08.2011 09:50

ked sa za dva tyzdne vratim tak napisem vacsi clanok o thajsku no urcite bude aj trocha kriticky. Vela veci sa tu ospevuje,no vela veci ma aj sklamalo ci prekvapilo. Co sa cien tyka je to fajn no cakal som trocha lacnejsie. Co ma zatial prekvapilo bola Kata beach v Phukete. Citel som o nej vela zleho no pacila sa mi. bola cista.Teraz som na Lante a priznam sa ze tak spinave plaze som necakal. Pritom spm v dost luxusnom rezorte s najvacsim hodnotenim na booking.com

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Kuba (85.207.130.***) 26.08.2011 09:37

V únoru tohoto roku jsem poprvé jel do Thajska na vlastní pěst. S tátou jsme velcí cestovate a chtěli jsme to zkusit. Letenky jsme koupili s China Airlines (747-400) PRG-AMS-BKK. Cena jelikož to bylo na poslední chvílí cca. 16200 Kč. Ubytování v bangkoku jsme si zařizovali tady u nás za pouhých 240 kč osoba/noc se snídani. Poté jsme se přesouvali na různé ostrovy a místa. Ko Tao, Ko Samiu, Krabi. Přesuny lo'dmi a autobusy (podotýkám špičkové autobusy!!!!!!) byly za hubičku a tak dobře organizované, že evropané se mají hodně co učit. Ubytování na ostrovech velice levné. cca. 400 bathu pro dva na noc. Samozřejmě žádný luxus, ale krásné vilky na pláži, postel, sprcha, větrák. Uplně bohatě to stačí. Jídlo bylo extremně levné. Na každém rohu restaurace, stanek cokoliv a ta chuť <3 <3 nic lepšího snad neexistuje. Thajsko je podle mě za hubičku, když nehledate luxus, ale super dobrodružnou dovču. Jezdím do Egypta, Turecka do 5* hotelů, ale to se thajsku nevyrovná, ikdyž nejsem v 5* hotelu :-P V únoru 2012 vyrážíme znova v partě 6 lisí a už se nemužu dočkat, Thajsko je nejúžasnější země co jsem kdy viděl, a bude se zde vracet dokud to půjde. :-\

Re: zdá se vám Thajsko za hubičku?   Klarice 17.08.2011 14:22

S přítelem letíme na 14 dní přes svátky a za hubičku to tedy rozhodně není. V našem případě je to však tím, že máme rádi pohodlí, takže let jsme vybírali s 1 přestupem a min. čekačkou a podle toho cena letenky taky vypadá :-). Dopřáli jsme si luxusnější bydlení , jelikož jsme oba takoví rozmazlení fifíni :-)