Toalety Patrik792 (89.203.199.***) 23.02.2012 11:26
Díky všem, také jsem měl obavy jak to v Thajsku se záchody je. Teď vidím že se není čeho bát. Krom toho myslím že dotaz je to velmi dobrý. Ještě jednou dík za info
|
|
Díky všem, také jsem měl obavy jak to v Thajsku se záchody je. Teď vidím že se není čeho bát. Krom toho myslím že dotaz je to velmi dobrý. Ještě jednou dík za info
2Ivamar: Dobre video - takze je jasne, ze s sebou budu vzdy nosit pro jistotu papir
No, občas se ten problém najde....
V Ayutthaya, po prohlídce památek, mě docela omezil "box na malou potřebu". Prostě box - šíře 50 cm, ..no tam se vejde možná žokej Váňa. Návod na "pohodlné" použití (přežití) nestandardních toalet máte zde: http://www.youtube.com/watch?v=dKkryfdtMNQ 
Závěrem jenom potvrzení již napsaného. WC v Thai skutečně najdete, když hledáte pár minut předem. A jsou většinou čistější než v CZ.
Ja mel prave dotaz ohledne toho kybliku s vodou...je jasne, ze kdyz je papir, je vse jednodussi
Když nebude toat.papír na wc tak bude určitě v nejbližší 7/11. Tam mají všechno.
Ještě jednou děkju za odpovědi.
Pro Petra 63. Na té fotce to vypadá docela čistě. Jen doufám, že pokaždé dokážu správně vyhodnotit, k čemu která nádoba slouží.
Ten kyblík je opravdu na splachování. Ale z wc bych neměl obavy, je jich všude dostatek. Jsou na hotelech, v obchodních domech na všech tržištích, na ulici, restauracích u památek ..... Jsou různých kvalit. Co je opravdu problém, je toaletní papír. Ten tam skoro nikde není.
2Petr63: Ten kyblik vedle je asi na splachovani, ze jo? Jinak si netroufam hadat
WC u McDonalds: Jediné WC u McDonalds, které nebylo zrovna nej- bylo na AoNang. Je ale pravda, že tam v tu dobu bylo snad 100 rozjuchaných místních mlaďasů - měli nějakou narozeninovou party či co. Ale jinak všude O.K.
Všetci majú pravdu, záchody v bangkoku resp. niekde pri mori sú ok, vždy sa dá nejaký nájsť. Ale prvé ma napadlo "vedierkový záchod" (kbelík česky) - tak sme si ho nazvali. Bol to normálny záchod, akurát tam nebol voda, takže vedľa bola veľká nádoba s vodou a v nej malé vedierko, ktorým sa to zalievalo...Takéto záchody boli na odľahlejších miestach, kde bolo menej turistov alebo som ho využila aj v nejakom chráme - poslali ma tam mnísi. Dalo sa to zvládnuť a spomínam na to s úsmevom.
Kdysi jsem někde slyšel, že záchody u MC Donalds by měly být po celém světě stejně čisté. Toho se taky držím a nikdy mě to nezklamalo.
Díky za tohle téma. Taky patří k životu. Jak píše babočka, využívali jsme hotely, resorty,....i veřejné záchody u pump. Jen jednou jsem raději vydržela dalších 100 km. Ale jinak všude čisto, vytírali pravidelně. Dodnes mám úžasný zážitek na cestu na Ko Chang, kde na jedné zastávce u pumpy a "žrádelny" měli záchůdek vedle úžasného parčíku s vodotryskem, na záchůdku voňavo, u vchodu nádržky s rybičkami a lekníny a každá jsme dostala při odchodu květ orchidejky. Úžasné je, že nikde se neplatí.
Ahoj, já tě celkem chápu. Ale vůbec se toho neboj. V hotelu, kde budeš v bkk ubytováná, budou mít zcela jistě evropské záchody. A pokud budeš chodit po městě,
já jsem to řešila tak, že jsem vždy vlezla do toho nejluxusnějšího hotelu, kde v hale
v přízemí vždycky WC jsou, opět slušné. Nikdo ti nic neřekne,nikdo neví, že tam nejsi
ubytovaná, personál si nic nedovolí. Klidně jsem se i zeptala na recepci, kde to mají .My jsme tak chodili i na bazén do hotelu Sheraton u řeky. Hotelů je v Bangkoku fůra. A na ostrovech ikdyž jsi ubytovaná v chatičce, zpravidla mají takový přílepek se sprchou a WC s obkládačkama, čisté. Pravdou je, že se mi stalo někde v odlehlé krajině, že byl turecký záchod a za ním seděla velká žába. Ale znáš to - když musíš, tak musíš
, důležité je nosit sebou stále rolku toaletního papíru, no ne zrovna celou, ale pohotovostní množství
Oni tam mají takový menší bazén s vodou a hrnkem, tím se myjí. Ale zpravidla jsou i takové WC čisté. babočka
Vyloženě veřejný záchody.... tak to si nepamatuju, že bych na nich byla, chodili jsme na záchod do restaurací, na lodi, u chrámů, na záchody na plážích. Vlastně jeden veřejný záchod znám.. na Lamai u barů, a to je lepší se vyčůrat za rohem.
Někde jsou čisté, voňavé, někde míň čisté a voňavé, někde vyloženě hnusný a mísa stejná jako u nás.
A na spoustě míst najdeš turecké záchody ... a to pak dá chvilku přemýšlení, kam šlápnout, co kde vystrčit, aby vše dopadlo, jak má a ne do kalhot (nejlepší je kolikrát odložit vše, co by eventulně mohlo překážet a pověsit to na háček na dveřích)...
A někdy máš na výběr, jestli náš záchod nebo turecký šlapky.
Žádný obavy a netrap se!
Dobry den, vubec neni treba se rozmyslet nebo stydet za podobny dotaz, naopak si myslim, ze toto muze zajimat vice z nas
Hezky zbytek soboty!
Dlouho se rozmýšlím, jestli mám tento dotaz vůbec napsat. Někomu to může připadat směšné, ale pro mě je to téma dost důležité. Mám docela velkou hrůzu z veřejných záchodů u nás doma a ani si nechci představovat, jaké to bude v Thajsku. Kam třeba půjdu na záchod v Bangkoku? Jak tam vlastně záchody vypadají? Ach jo, já vím že je to blbé téma, ale mě to fakt dost trápí....