Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - Thajsko - kam jet?

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

Thajsko - kam jet?

20.05.2007 17:04:11 | Luccy

Kam byste doporučili vybrat pobytový zájezd u moře do Thajska? Nikdy jsme v Thajsku nebyli, ale láká nás zkusit nějakou exotiku.

Tak pokud se tu objeví někdo, kdo v Thajsku byl. Poraďte.
Děkujeme :-)

Poslední reakce

Re: deník   Ivana (195.81.106.***) 17.02.2012 17:52

Ahoj, mohla by si mi prosim poslat ten tvoj dennik?
Planujeme cestu do Thajska, tak by mi to pomohlo.
ivkaromanova@yahoo.com

Dakujem pekne
Iva

RE: Krabi   danielka3 13.10.2010 13:56

Ahoj ,také letíme 27.1 z prahy přes Amsterdam do Bangkoku.....to se asi potkáme...letíme s asiaspecial

RE: RE: seznámení   Marek_L (77.48.21.***) 12.10.2010 12:13

Ahoj Tony1, mám stejný plán jako ty. V lednu 2011 vyrazit alespoň na měsíc do Th. Zatím jsme dva, ale sháníme ještě další lidi do party...

Krabi   Petra34 (194.108.55.***) 05.10.2010 08:18

Ahoj , letime do BKK 27.10.a chceme rovnou preletet na Krabi, zustat tam par dni a zase pokracovat na dalsi ostrovy. Bude tam pocasi v pohode? Je v BKK prestup na asia air na stejnem letisti? Nejak tip na ubytovani na Krabi? Diky moc vsem Petra

RE: seznámení   Tony1 (88.101.74.***) 26.09.2010 09:31

Ahoj,ja bych rad do Thajska nekdy v lednu 2011 tak na mesic,ale nemuzu nikoho sehnat.Takze bych uvital partnera na cestu.Treba i vice lidi.Ozve se nekdo?Tony

RE: RE: deník   jikra (78.111.127.***) 19.09.2010 07:41

V Thajsku jsem byl 2× a za sebe doporučuju sever (trek v okolí Chiang Mai), mojí ženě se zase líbilo na jihu (Phi-Phi samozřejmě, ale nejvíc Lipe, trochu Lanta). Ostrovy jako Samui a Phuket už je moc velká masovka (to Phi Phi teda taky). Nejvíc plážové pohody a klid byl na Lipe - tam bych se někdy vrátil i já (pidiostrov úplně na jihu Thajska). Naší první cestu do Thajska mám na webu http://www.tamazasezpatky.cz/cestopis/thajsko.htm . Druhé Thajsko jsem zatím nesepsal (byla to trasa: v Bangkoku na letišti rovnou přestup na AirAsia do Hat Yai, potom taxikem na pobřeží, loď na Lipe-pobyt-trajekt na Lantu-pobyt-trajekt na Phi-Phi-pobyt-a přes Phuket do Bangkoku). Obě cesty bez cestovky - na Thajsko není potřeba.

RE: ubytování   Dušan Šmíd (88.103.22.***) 13.09.2010 22:43

Ahoj, uvažuji s rodinou o zimní dovolené v Thajsku. Před 10 lety jsme po Thajsku cestovali a moc se nám tam líbilo. Máme děti 4 a 5let staré. Nechce se nám do luxusních rezortů a dáváme přednost spíš pěkné přírodě a klidnějšímu průběhu dovolené dajn koupáním a možností výletu. Můžeš nám poradit. Díky Dušan

RE: deník   mirola 24.08.2010 12:47

Ahoj Martino, chystáme se s přítelem na couračku do Thajska, můžu dostat mailem k přečtení Tvůj deník? Moc by jsi nám pomohla...Díky moc, Mirka :-)

Seznamka   Chnapik 19.08.2010 13:38

Mila ddpavli
zaloz si prosim tema seznamka popripade pis prosim do jednoho tematu at nespamujes ve trech najednou diky moc !!

RE: RE: ubytování   ddpavli 19.08.2010 12:55

Ahoj Gábi,
určitě máte dobrý nápad a de ho realizovat od 26.8. jsem v ČR můj email mám na seznamu a přezdívka je duskova.dd budu i na tel.731 453 486. Moje základna je po 12ti letech na Koh Samedu malý ostrov v Thajském zálivu s krásnými plážemi s centrem děni a je také blízko Pataya od tud vyjíždim-Kambodža, Vietnam, Malajzije. Přeji hezké dny Pavla ;-)

RE: ubytování   gk77 (89.111.73.***) 17.08.2010 09:19

Zdravím ddpavli a hned mám otázky :-) Ráda bych si taky dopřála jednu exotickou dovolenou s přítelem, možná i s více přáteli a jeli bychom do Thajska na Vánoce a Silvestra. Zatím předpokládám, že bychom koupili jen letenky a ubytování hledali až na místě. Ale Vaše nabídka ubytování mne zaujala. Bylo by skvělé mít jednu základnu. Můžete mi dát více informací, zda je to vůbec reálné? Myslím, že ideální je se s pojit s někým, kdo tam už byl nebo je :) než plánovat a pak zjistit, že naše představy jsou nereálné. Nejde mi sem vložit mail... Díky moc. Gábina

seznámení   ddpavli 15.08.2010 15:06

Seznámím se s přítelem/přítelkyní na cesty do Thajska atd. mladší důchodkyně.

ubytování   ddpavli 12.08.2010 13:42

Ahoj odepisuji všem kdo chtějí do Thajska,zrovna jsem tady, Thajsko navštěvuji většinou v zimně a nyní jsem poprvně mim sezonu. Thajsko mám proježděné po ostrovech atd. od (Koh Kookudu) až dolu po Koh Lipe, nyní jsem zakotvila na KOH SAMEDU kde je překrásná pláž a dostupné vše co potřebuji k delšímu pobytu. Od tud podnikám (jako ze základny) výlety. Nabízím ubytování v nízké cenové relaci ve vybaveném bungalovu pro 4 osoby i více s kuchyní a klimatizací (2 ložnice koupelna). 5 minut od moře. Nabízím i přátelství nečekaně jsem osaměla bydlení mám zajištěné celoročně na několik let.

RE: deník   Karel Sýkora (88.102.181.***) 11.08.2010 10:12

Ahoj Martino. Mám zájem přečíst si Tvůj deník z cesty po Thajsku. V prosinci letím na 20 dnů a letím poprvé. Velmi rád využiji Tvých postřehů.Měj se

Karel

RE: RE: Délka pobytu v Thajsku   bilon (89.176.57.***) 03.08.2010 20:55

Teda 10 dní na Thajsko, to mi přijde tragicky málo. Dva dny cesta, minimálně jeden den po příletu budete mrtví z tý cesty, pak ještě nějaký cestování na místě a co vám z toho zbude? Třeba neřešíte ani ekonomickou stránku věci, ale vzhledem k cenám letenek se taky vyplatí jet hodně na dlouho. Já osobně bych to nebral a jel si odpočinout radši někam na hory.

RE: RE: Délka pobytu v Thajsku   Dave76 (213.29.146.***) 03.08.2010 15:08

Mikeš4:
Ale jo, já myslím, že smysl to má. Pokud se domníváš, že to nebude poslední návštěva Thajska, tak být tebou, tak protentokrát klidně Bangkok vypusťte a leťte rovnou někam k moři (např. na ten Samui, pokud tě zaujal -leťte každopádně s BangkokAir nebo Thai Airways přímo na Samui, ať neztrácíte čas s přesunem ze Surat Thani). 10 dnů i s cestou je tak 8 nocí v TH, takže zkuste ukecat ještě 2 dny navíc a bude to ok (určitě vaše manžele něčím uplatíte:-). Ono v Thajsku je to těžké - tam můžeš být i měsíc v kuse a pořád je to málo, proto chápu, proč Ti Pavel Easy doporučuje ukecat více dnů :-D Zas na druhou stranu jsem přesvědčen, že vás to určitě navnadí na další, už společnou dovolenou. Jinak si nemyslím, že jsi sobec - prostě i ženská si od dětí a chlapa prostě potřebuje čas od času odpočinout :-D

RE: Délka pobytu v Thajsku   Mikeš4 (62.204.250.***) 03.08.2010 13:55

Já vím,že je to málo,ale my máme děti ještě opravdu hodně malé.Jsem asi sobec,ale chci na chvíli v zimě vypadnout a odpočinout si i od těch dětí,ale zas to nejde na dlouho.Tak aspoň na chvilinku,něco snad uvidíme,ne? Příště už třeba vezmem děti s sebou a bude to nadýl ;-) Nebo fakt nemá smysl jet na takovou chvíli? :-(

Délka pobytu v Thajsku   Pavel Easy 03.08.2010 13:17

To Mikeš4: Deset dnů na Th i s cestou je opravdu velmi, velmi málo (myslím, že by to bylo málo i na Chorvatsko). Zapoj všechny nástroje a usmlouvej mnohem víc než jeden den navíc. :-P
Zdraví Pavel

RE: deník   puntik 03.08.2010 13:03

Ahoj, moc prosím o tvůj deník. Letos jsme byli na Phuketu, příští rok se chceme do TH vrátit.Mám prostudované průvodce, na stránkách orbionu jsem téměř denně a stále nemám jasno, kam všude se vydat.Dík

RE: RE: RE: RE: RE:phuket i samui?   Mikeš4 (62.204.250.***) 02.08.2010 22:00

Dave76,díky za radu,promyslíme to.Možná zkusíme doma usmlouvat den navíc :-P ,moc mě lákají ostrovy,třeba Koh Samui

RE: RE: RE: RE:phuket i samui?   Dave76 (213.29.146.***) 02.08.2010 21:39

Mikeš:
Vzhledem k omezenému času bych doporučil udělat si v Bangkoku jednodenní prohlídku města (Grand Palace, Wat Po, Wat Arun, projet se po ChaoPhraya River a večer zakončit na Khao San Road), druhý den bych se z BKK vypravil na výlet s cestovkou do Kanchanaburi.
Co se týče následného pobytu u moře, tak ti asi každý doporučí něco jiného. Můžete se vydat na Pattayu taxíkem, ale možná by nebylo špatné přeletět na Phuket-pokud nechcete rušnější (ale ne zas moc) letovisko Patong Beach, tak se můžete ubytovat na klidnějších plážích Kata či Karon a z Phuketu podniknout moc hezké výlety např. na ostůvky v PhangNga Bay, dále pak na ostrovy Phi Phi apod. Každopádně vzhledem k tomu, že nemáte tolik času na různé přelety, trajekty apod. bych doporučil destinace, kam se dostanete rychle taxíkem (Pattaye), či letecky (Phuket, Samui). Jinak co se týče té Pattaye - spousta lidí na ni nadává, ale pokud se ubytujete třeba v North Pattaya, či na Jomtienu (což jsou klidnější oblasti Pattaye), tak pak můžete absolvovat i odsud pěkné výlety na Koh Samet, Koh Larn, Nong Nooch Garden atd. Pokud se rozhodnete pro destinaci na jihu Thajska, zvolte co nejdřívější ranní let z BKK (příp. klidně noční přelet) - dospat se pak můžete někde na pláži, ale je potřeba mít v patrnosti, že každý přelet vám zabere zhruba půl dne, což při omezeném časovém úseku, který na dovolenou máte, by byla ztráta času.

RE: RE: RE: RE:phuket i samui?   Dave76 (213.29.146.***) 02.08.2010 21:18

Lacerta:
V CK se dá sehnat jakákoliv doprava - zajistí ti jízdenky na vlak, autobus, lodní lístky i letenky, nebo ti objednají taxíka. Jak psal Pavel Easy, je dobré se zastavit v národním parku Khao Sok, který je tak na půl cesty mezi Phuketem a Koh Samui (resp. Surat Thani). Z Phuketu na Koh Samui můžete mj. "přeskočit" i letadlem (BangkokAir). Jinak němčinu jsem na výletech nepotřeboval, ale viděl jsem na Phuketu, v Bangkoku, Chiang Mai, na Pattaye atd. atd. cestovky, kde mluvili německy. Také bych se poptal na tohle na hotelu (jestli neví, kde je cestovka s německy mluvícím průvodcem). Jinak co se týče turistických služeb v Thajsku, tak se bez nadsázky dá říct, že co si budeš přát, to bude splněno a hlavně - vše bude opravdu fungovat.
Jinak co se týče Bangkoku - pokud vám nezbude moc času, tak na to, abys viděl to hlavní v BKK, ti postačí i jeden a půl dne (ale pak je to takový rychlokurz :-D).Závěrem bych se ještě vrátil k Phuketu, kde jsem byl ještě před cca 2 týdny (ach jo to to letí :-D). Myslím,že jako výchozí bod na mnoho jižních ostrovů, je Phuket dobrým místem. Cestovky na Phuketu měly standardně nabídku dopravy na všechny možné ostrovy od západní části jižního Thajska až po východ (např. Samui). Jak už jsem ale psal výše - pokud zajdeš do jakékoliv cestovky v Mae Hong Son či Chiang Mai na severu Thajska a řekneš, že se chceš dopravit na Koh Lantu na jihu Thajska, tak ti v cestovce všechno zařídí (vím, že na sever asi teď nepojedeš, ale určitě se tam třeba na své další dovolené v Thajsku vyprav :-)

RE: RE: RE:phuket i samui?   Mikeš4 (62.204.250.***) 02.08.2010 21:10

Ahoj,koncem února se chystáme s kamarádkou do Thajska.Jedem poprvé někam takhle daleko.Jsme dvě mámy malých dětí, takže časové možnosti máme dost omezené.Na celou dovču máme asi 10 dní i s cestou.Tyhle stránky pročítám už asi třetí den a zjišťuju,že je tam toho strašně moc.Poraďte mi někdo,prosím,kam jet.Máme zajištěné letenky do BKK,tam bysme chtěli tak 2 dny zůstat,pak někam k moři,asi na 5 dní,třeba na dva výlety a pak zase BKK a domů.Vím,že je to málo,ale my jsme rádi aspoň za těch pár dní bez dětí ;-) Díky moc Markéta

RE: RE: RE:phuket i samui?   Lacerta 02.08.2010 18:23

Díky za odpověd.. Celkem budeme v thajsku 22 dní,v BKK se chceme zdržet jen 3dny na zpáteční cetě. Těch ostrovů je moc,tak nevím jak vše zorganizovat.V těch CK se dá pak domluvit jakákoliv doprava? A ještě takový hloupý dotaz, nevíš, jestli mluví v těch CK německy, popřípadně jestli není problém výlet s něm.průvodcem? To je asi problém co? Budu muset zapracovat na svojí aj..

RE: RE:phuket i samui?   Pavel Easy 02.08.2010 17:52

To Lacerta: Samozřejmě záleží na tom kolik máte času. Počítej, že přesun Phuket - Koh Samui, pokud pojedete po zemi + loď, vám zabere celý den. Organizačně to ale není žádný problém, zajistí vám to každá místní cestovka. Kdybyste se pro to rozhodli, vřele doporučuji se na 1 až 2 dny zastavit v NP Khao Sok, který je při cestě. Jezero, jeskyně, prales - stojí to za to.
Zdraví Pavel

RE:phuket i samui?   Lacerta 02.08.2010 14:47

Ahoj,sepisuji plán cesty( hlavně kvůli koupi letenek na jih se potřebuji rozhodnout,zda..) Chtěla jsem se zeptat zkušenějších, zda je rozumné letet na phuket a zde prozkoumat okolí(phiphi,ko lanta) a ještě se přesunout na druhou stranu na samui a okolí a ze samui letět pak do BKK a domů.
popřípadně jestli se dá dobře "trefit" z ko lanty na samui
Děkuji vám moc,ocením každou radu

RE: RE: RE: ostrovy   Amalinka 27.07.2010 14:12

dobrý den, můžete mi prosím prozradit, odkud pochází fotka u Vašeho profilu.děkuji mockrát

RE: RE: deník   jarmila-hranice 03.05.2010 13:04

Ahoj MartinaCH,dopouč nějaké ubytování na Phuketu a Phi-Phi. na Krabi už máme Sand Sea Bungalows. Ale jestli máš jinou nadídku, podívám se na Sawadee.com. Mohlo by to být se snídaní do 1000BTT. Díky Jarmila :-P

RE: deník   MartinaCh 03.05.2010 12:19

tak nakonec jsme přeci jen vložili cestopis i sem, tak by měl za prá dnů být.

deník   MartinaCh 03.05.2010 12:14

Po čtyrech měsících jsme konečně dali dohromady náš děník z cesty po Thajsku. Bangkok-kanchanaburi-Phuket-Krabi-PhiPhi-Ko Lanta-Ko Tao-kanchanaburi-Bangkok. Ovšem deník je cca na 24 stran ve wordu. Takže je moc dlouhý abych ho sem přímo nahrávala. Ovšem kdybyste měl někdo zájem ráda pošlu na mejl či tak :)