Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - první cesta do Thajska

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

první cesta do Thajska

13.01.2009 14:58:11 | pavlí32

zdravím všechny nadšené Thajskem :-)
...za tři týdny odlétame do Bangkoku a já se stále nemůžu rozhodnout,kam se podívat dřív.Máme na to jen 14 dní a všechno,co bych chtěla vidět prostě nejde stihnout :-? thajský záliv(Ko Samui,Ko Pha Ngan,Ko Kood) nebo radši Andaman.moře (Krabi,Ko Phi Phi,Ko Lanta.Proto bych touto cestou chtěla poprosit všechny zkušené cestovatele,aby mi poradili,co prostě musím vidět,abych na tuhle dovolenou nikdy nezapomněla a chtěla se tam ještě vrátit.Chceme vidět spíše přírodní krásy než památky a trochu si odpočinout...budu moc ráda,když mi pomůžete v rozhodování a ještě mi poraďte,kde si necháváte zimní bundy,když odlétate v únoru.Nechce se mi jet už z domova v kraťasech nebo nedej bože tahat bundu sebou po Thajsku ;-) ...díky za rady Pavla

Poslední reakce

Re: první cesta do Thajska   Tonda 2 22.02.2012 23:51

tak se poprvé chystám do Thajska,letíme 27.dubna na 17nocí.Rád bych se zeptal ,těch co mají zkušenosti s cestou v tomto období...
Uvažuji o itineráři BKK 2 -Chiang Mai 3+Ko Chang 7+Ko Kood 4,BKK 1
-druhou variantou je BKK 2+Chinag Mai 2+Singapur 3+Phuket 9 a (výlety (přesun na okolní ostrovy+ BKK 1
Takže Thajský záliv nebo Andamanské moře?Víc mne láká to Andamanské moře,ale v nezačíná tam už v květnu pršet..?
Dlouhé přesuny plánuji letecky.
Děkuji za případné zkušenosti a rady :-)

Re: první cesta do Thajska   Vilma 22.02.2012 14:11

Odpovídám na několik let starý dotaz ....zase....ach jo.

Re: první cesta do Thajska   Vilma 22.02.2012 14:08

Kam jet :) S tím radit nebudu, nezapomenutelný zážitek to bude na kterémkoliv z těchto míst. Jen písnu tip, co si beru na cestu já...lehké kalhoty s odepínacími nohavicemi, sandály s ponožkami (módní hrůza, co) a bundu jsem nechala v autě, dál jsem měla jen termo rolák (který jsem používala, když to někde přehnali s klimou), nebo na letišti apod. No a přecejen...pokud chcete nádherné fotky, troufnu si říct, že v okolí Krabi a Phi Phi je to líbivější ;-) taková ta klasika jak kdysi v reklamě na sportku....longtailboaty, moře, krasové útvary, skály v moři jako obří homole....

Re: první cesta do Thajska   BaruskaB 22.02.2012 08:40

Ahoj, taky se chystám poprvé do Thajska. Ráda bych navštívila Ko Lipe ale nevím, co k tomu. Budeme tam 17 dní. Můžete poradit prosím? :-\

Re: první cesta do Thajska   Ivan (94.113.57.***) 21.02.2012 18:29

Ahoj, Koh Lanta je pekna a klidna ... Klong Nin Beach - ubytovani www.thaiestate.com , maji to Cesi, tak se clovek dobre domluvi....

RE: první cesta do Thajska   dida1 07.06.2009 17:24

Ahojte nemozte mi napisat tip na ubytovanie koh lante.Neviem si vybrat.

Ko Samui   kH (213.180.48.***) 13.02.2009 08:45

Loni jsme byli na Ko Samui a můžu vřele doporučit, ale pokud možno na plaáž Lamai. Výborné ubytování je v Sand Sea Resort, což je přímo na pláži, ale trochu dražší. Určitě se vyplatí. Pokud nemusíte být přímo na pláži, ta doporučuji Royal Cottage, což jsou češi s nádherným ubytováním a dobrými cenami. Vyplatí se půjčit si skůtr a procestovat trochu ostrov. My projeli i hory a bylo to fantastické, vždy člověk na něco zajímavého narazí. S kamarádama letíme v pondělí na Krabi, tak jsem docela zvědavý, jak to bude vypadat tam. Tak ať se Ti tam líbí.

RE: RE: RE: první cesta do Thajska   Petr2 21.01.2009 09:56

Ahoj Leni, takže nakonec jsem do plánu cesty zapasoval 5 dní v tvém Lanta Palace, mají akci 5 za 4, tak jsem to zaplatil přes sawadee, noc vyšla na 1400,-BTH, budu tam příští týden pozdravovat :-)

RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   kveti 16.01.2009 14:46

ahoj, ano vložte nějaké fotečky z Ko Lanty:-)

RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   pavlí32 (90.178.186.***) 15.01.2009 21:16

Kdy je ,prosím,další full moon party v únoru?Letíme 10.února :-)

RE: RE: RE: první cesta do Thajska   pavlí32 (90.178.186.***) 15.01.2009 21:05

...můžete mi někdo napsat,který ostrov je bohatší na flóru,faunu :-) ,nikde jsem nenašla fotky třeba z Lanty,jen pár obrázků,ze kterých není nic poznat a ještě jaké je v Thajsku GSM pokrytí,stačí pouze mít aktivovaný roaming,díky Pavla ;-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   lena6281 15.01.2009 16:17

Vždyt si ve měste půjčíte tu motorku:-), aspoň uvidíte, jak to tam vypadá, není to zas taková štreka:-). Molo je v old townu na té straně Lanty, kde nejsou pláže, tam to ale vypadalo hodne opuštěně, místní tam mají rybářské lodě a dělají nějaké výlety na okolní ostrovy. Motorové čluny tě klidně zavezou někam doprostřed ostrova, třeba u Lanta Palace resortu byl takový mořský bazén, vystupovali jsme tam, když jsme jeli z ryb - koukni na obrázek. Jinak nevím, já bych se raději vylodila na severu...třeba někdo ví..

RE: RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   Petr2 15.01.2009 15:11

Hmmm, moc hezký, takový ubytko v luxorious za 1500 by se mi líbilo:-). My přijedeme na Lantu z jihu, zřejmě z Ko Hai, škoda že není molo někde na jihu Lanty, zbytečně to proplujeme okolo a pak se budeme ze Saladanu vracet.
Nebo existuje možnost nechat se vylodit při cestě z Hai popř. Pak Mengu na jižní části Lanty nebo aspoň někde ve středu Lanty - nemá s tím někdo zkušenost ?

RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   lena6281 15.01.2009 14:46

Peti, za tyhle prachy seženeš ubytování v pohodě, pokud pojedeš z Krabi na Lantu lodí hned ráno, trvá to myslím 2,5 h, půjčíš motorku, prohlídneš pláže, bungalovy, sníš něco v restauraci a rozhodneš se, nebudeš-li mít moc zavazedel, je cestování po resortech fajn:-). Ještě se koukni na Palm beach resort na long beach..

RE: RE: RE: první cesta do Thajska   lena6281 15.01.2009 14:42

Pro Květi:

dolary jsme vezli od nás a na bathy jsme vyměnili na letišti:-).

RE: RE: RE: první cesta do Thajska   Petr2 15.01.2009 13:54

Díky za informace, s tou motorkou to je dobrý nápad, hotely vypadají fajn. Nechtěl bych ale dávat více než 1500 BTH za noc v double, tak tam snad něco pěkného někde usmlouvám :-)

RE: RE: první cesta do Thajska   kveti 15.01.2009 12:50

ahoj, díky lena. tak možná jsem to prošvihla, pořád jsem o tom koh samui přemýšlela a nakonec jsem koupila letenky od tamtud zpět do bangkoku:-( tak já oblečení moc nepovezu, protože od léta mi už nic nebude:-((, tak si tam aspon člověk může něco koupit:-). peníze jste si měnili na letišti v bangkoku?

RE: první cesta do Thajska   dpdpdp (213.250.223.***) 15.01.2009 12:07

Nemáš šanci vše vidět! Vše je dost vzdálené, teď myslím Koh Samui a Phi phi. Vem jen jednu stranu buď Koh Samui nebo Krabi. Byla jsem tam 2x. A doúporučuju víc Krabi, tam máš blízko Phi phi, Podu , a další krásné ostrovy. Koh Samui je také moc pěkný tam Je Marine park souostroví krásných pláží a také Ko Tao. Dále výlet džípem do džungle je nezapomenutelný.

RE: RE: první cesta do Thajska   lena6281 15.01.2009 11:23

Květi, byli jsme ubytovaní v Lanta palace resortu, bylo to dražší, ale nádherné. Všechny bungalovy jsou bud přímo na pláži nebo v zahradě, ale je to v podstatě jedno, na pláž je to pár metrů. Jediná nevýhoda byla ta, že o Vánocích tam bylo hodně švédů s dětmi, kterých byl pak plný bazén:-), ale my jsme do bazénu nechodili... http://www.sawadee.com/hotel/krabi/lantapalace/
Klimatizaci jsme v podstatě nepoužívali, je tam dost vlhko, stačí větrák...

Jinak jak už jsem psala Kantiang Bay byla moc pěkná a resort Same Same but Different je trochu více pro dobrodruhy, ale roztomilý.
V únoru podle mě už nebude problém sehnat ubytování a tak doporučuju půjčit motorku a projezdit si to. Hlavně si neberte žádné oblečení, všecko koupíš tam. Trepky 70 BTH, tunika 130BTH, klobouk 120BTH a to se nám nechtělo smlouvat:-), takže když Ti to půjde, je to strašně levné. Měla jsem jednu malou krosnu s oblečením a úplně zbytečně...Stačí malý batůžek s foťákem, věci co máš na sobě a kreditka.

Lékarny tak jsou skvěle vybaveny vším...
Střevních potíží se vůbec bát nemusíte.
Jedli jsme pokaždé jinde a pochutnali jsme si...

Kdyby bylo na mě, jela bych na Klong Nin Beach nebo na Long Beach nebo Kantiang bay.. Ne úplně na jih, cesta tam je už jen kamenitá, dost prašná, do města daleko. Lanta má na délku cca 40km.

RE: RE: první cesta do Thajska   lena6281 15.01.2009 10:55

Ahoj Petře,

byli jsme tak nějak uprastřed na Klong Nin beach. Khlong dao beach je ta první, tam bylo moc rušno, nedoporučuju. Čím více na jih, tím méně lidí i bungalovů.Největší klid jsme zažili, když jsme si zajeli motorkou na poslední pláž Mai Pai bay, do resortu Baan Phu lae, vedle Bamboo bay. Pláž není moc vhodná ke koupání (při odlivu), nebydleli jsme tam, ale dali jsme si tam mojito v místním baru (lepší jsem nikdy nepila) a užívali si samoty. Byli jsem na celé pláži celé odpoledne sami...Jinak se nám moc líbilo na Kantiang Bay, byli jsme na jídle v resortu Same Same but Different, super jídlo. V našem resortu Lanta Palace resort bylo asi nejlíp (trochu dražší), byli jsme na takřka soukromé pláži, sice na Klong Nin beach, ale v takové části, která byla oddělená kameny. Jinak je na Klong nin beach hodne namačkaných bungalovů.
Nejlepší varianta je přijet na Lantu, hned v přístavu si pronajmout motorku na ten počet dnů, který chcete na Lante strávit a projet si pláže a vybrat ubytování na místě. Všechno si můžeš prohlídnout, všude Tě ochotně pustí...Napíšu Ti, co se nám líbilo:
Lanta palace Resort
Clean Beach resort
Lanta Nature Beach

Nejezdi do Moonlight resort, pekné, ale skoro žádná pláž...

Projdi si mapy, ne na každé je všechno..

http://www.maps-thailand.com/map-koh-lanta.php

http://www.krabi-tourism.com/lanta/lanta-map.htm

Každopadně se na lantu chceme vrátit..

RE: první cesta do Thajska   kveti 15.01.2009 10:25

lena, kde jste byli ubytovaní? jakou "nejlepší" (pěkná, dobrá na koupání, míň lidí, slušené ubytko)pláž doporučuješ tam na ubytování? je potřeba klimatizace?? letíme 4.2. z mnichova a vracíme se 22.2. děkuji za info :-), ale koupili jsme si i letenky do mnichova za 2000,- zpáteční, akorát v Mnichově budeme dýl čekat...takže bundu necháváme doma:-))

RE: první cesta do Thajska   Petr2 15.01.2009 10:23

Ahoj Lenko, počítám, že jste byli asi na jihu Lanty, napiš prosím nějaké tipy na pěkné ubytování a ceny, vybírali jste si až tam? Díky Petr

RE: první cesta do Thajska   kveti 15.01.2009 10:22

ahoj, jsem na tom podobně, v Thajsku jsem ještě nebyla. Máme pouze 16 dnů pobytu a zatím vím: 2 dny Bangkok,(z toho 1 den Ayutthayu)pak přelet na Krabi. No a pak jsem myslela vždy 3 dny - Krabi(výlet do zálivu Phanganga), Phi Phi, Ko Lanta, Ko Samui. Chceme vidět krásnou přírodu, trošku polenošit..Vím, že ty místa jsou hodně "profláklá", ale může být za pár let ještě hůř, tak at něco vidíme, dokud není totálně hlava na hlavě..Nevydržíme (teda hlavně manžel:-) moc na jednom místě, ale zase aby jsme kvůli těm transferům vždycky nezabili celý den....zpáteční letenku mám pak z Koh Samui do Bangkoku, kde strávíme poslední den a půl. Takže co si myslíte o tomto itineráři? není to moc nabitý?? (kdyby jsme ještě jednou letěli do Thajska, tak bych pak chtěla sever a asi ostrovy Ko Chang, Ko Samet), takže ted se soustředíme na jih, ale je toho tolik na tak málo času:-((...

první cesta do Thajska   lena6281 15.01.2009 09:04

Ahoj Pavli,

pokud chceš klídek a přírodu, vřele doporučuju Ko Lantu, vrátili jsme se před 14 ti dny a nedáme na ni dopustit. Prohlídli jsme i Krabi a Phi Phi a nikde jsme nenatrefili na tak nádherné a liduprázdné pláže jako na Lantě. Je pravda, že na Krabi jsme byli jen 1 den, takže určitě i tam se najdou krásná místa. Ko Lantu můžeš projet na motorce celou, je tam ještě původní obyvatelstvo a všichni strašně milí...posílám jednu fotku z naší pláže Klong Nin Beach při západu slunce.

RE: Ko Lipe   pavlíček 15.01.2009 01:06

Ahojky,
Bangkok - Trang (letadlo, vlak)
Trang - Pak Bara (minibus)
Pak Bara - Ko Tarutao (loď)
Ko Tatutao - Ko Lipe (loďka :-))

Ale já to mám pouze načtený a v tuto hodinu sedím na netu, takže vyčkej na zkušenější.

Pa Pa :-P

Ko Lipe   pavlí32 (90.178.186.***) 15.01.2009 00:38

...prosíííím,jaké je nejlepší a nejlevnější spojení na Ko Lipe z Bangkoku,díky Pavla

RE: RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   Kory 14.01.2009 14:11

Pavlí, to právě ani Lanta ani Krabi nejsou. Teda v roce 2006 nebyly. Pláže byly liduprázdné, hlavně na Lantě.A v Krabi na Ao Nang také moc lidí nebylo ;-) Najít si své místo, to nebyl žádný problém a o nikoho jsme v okruhu 10 m nezakopávali :-)
S tou bundou od Pongů to není špatný nápad. Určitě se nějaká bunda za pár kaček sežene, někomu jí na letišti daruješ a potom se už jen modlíš, aby nebylo při návratu -20 st :-D

RE: RE: RE: RE: první cesta do Thajska   svoboda66 14.01.2009 10:48

ahoj Pavlí32 já to řeším návštěvou sekáče mikina , košile a na letiště nás vždy někdo odveze Ono oblečení z sekáče s postupným oteplováním odhazuji do odpadkových košů.
Na sobě si okorát nechávám kraťaso - kalhoty s odpínacíma nohavicemi . Na zpáteční cestu se vydáváme jek nás budha stvořil (naboso,kraťasy,tričko).
Kup si tedy zimní bundu a nech jí na letišti bezDéčkům

RE: RE: RE: první cesta do Thajska   pavlí32 (90.178.186.***) 14.01.2009 10:27

...díky za tip Kory :-) ,o Krabi a Lantě vážně uvažuju,jen se bojím,aby tam nebylo přelidněno a auto chceme právě nechat doma,jinak bych to taky neřešila,jen mě zajímalo,jestli nejsou nějaké šatny na letišti a kolik to tak stojí ;-)

RE: RE: první cesta do Thajska   Kory 13.01.2009 14:55

Ahoj Pavlí, nejsem odborník na Thajsko, byl jsem tam jen jednou, ale určitě se tam vrátím, možná s Jirkou 1959 ;-)
Byli jsme v Krabi i na Lantě. Nevím, jestli je lepší thajský záliv, ale určitě doporučuji i Krabi a Lantu. Je tam nádherně :-)
Co se týče bundy - také ji necháváme v autě, horší je ale přijet na Ruzyň MHD, nebo SA, tam bych ji nenechával :-? ;-)