Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - KOH-CHANG

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

KOH-CHANG

16.02.2008 12:37:07 | R29

R29 Ahoj,
chtěl bych se zeptat na pár informací z ostrova Koh-Chang. Chystám se tam v dubnu a zajímalo by mě jaký doporučujete výlety a odkud. ( trek na slonech, opice, vodopády, jungle, schnorchlování, výlet lodí na jiný ostrov atd.) Chtěl bych se ubytovat na pláži Kai bae v hotelu Chang Park resort & SPA. Pokud znáte tento hotel rád dostanu info i o něm.
Díky za info. Radek

Poslední reakce

Re: KOH-CHANG   (78.80.19.***) 30.04.2012 11:36

Doporučuji půjčit skůtr a projet si to individuálně. Platit cestovce za výlet pro Big fische je nesmysl a trapárna. Fotit se u sfetovaného tygra je fakt strašný. Promiň že to tak říkám ale pokud dáš peníze za letenku, takm poznej skutečné a krásné Thajsko a ne zrežírováný příběh za nesmyslné peníze. Asie je fakt krásná, tak si nezkaž dojem v nějakém resortu. J

Re: kdo poradi   (78.80.19.***) 30.04.2012 11:31

Nejlepší způsob je vzít si taxi a dojet do BK a letecky na Phuket. Pokud se chceš trápit, tak autobusem je to levnější ale myslím že čas strávený v TH má větší hodnotu. J

Sea View Resort   leiter 21.02.2012 11:54

Byli jsme tam před 14 lety, teď tam jedeme znovu.Byl jste někdo v tomto resortu, popř. někde vedle?Zajímalo by mě, jak to tam teď vypadá, viděl jsem pár videí, ale zajímá mě váš názor.
Je tam někde k dispozici WIFI? Toto je teď moc důležité téma pro mě. Díky za případné odpovědi
Jinak jsem se ptal na půjčovnu čtyřkolek na Ko Changu a jestli je tam 3G síť. Zatím bez odpovědi.

Čtyřkolky   leiter 08.02.2012 17:30

Nevíte někdo, jeli na Ko Changu půjčovna čtyřkolek? Nejlépe u Kai Bae.
Díky

Mirka (89.103.229.***) 05.02.2012 11:45

Na Koh Changu jsem byla v dubnu 2011 a počasí klasické.....vedro, akorát jednou asi půl hodinová přeháňka. Na místě jsem si zaplatila výlet rychlou lodí na 5 malých ostrůvků s koupáním, krátkým šnorchlováním, obědem a nakonec návštěvou rybí farmy, kde jsou i želvy obrovské a žraloci. To vše od 11h do cca 17h za 700tbh.

Koh Chang   Viki (195.113.183.***) 01.02.2012 15:50

Chtěla jsem se zeptat jaké je průměrné počasí na Koh Changu koncem dubna začátkem května. V televizi jsem viděla dokument o žraločí a želví farmě na Koh Samet. Je možné tuto farmu individuálně navštívit nebo musím mít zajištěný výlet přes místní cestovku ( případně jaká je cena takového výletu).
Díky.

kdo poradi   martin (84.242.100.***) 01.01.2012 19:18

vsechny zdravim,mel bych dotaz jestli se da z Ko Chang dostat primo nejak na Krabi,nebo musi jet zpet do Bangkoku a pak na Krabi.moc dekuji za info

Re: ubytovanie 5.1.20112-10.1.2012   Kiiity 29.12.2011 10:12

Ahojda, my jsme byly dvě a bydlely jsme v levnějších ubytováních a hlavně v bungalovech.

Na pláži Klong phrao beach - KP HUTS - větrák, wc, teplá sprcha 700b (pro 2)

Lonely beach - MAGIC GARDEN - větrák, wc, studená sprcha 400b (není na pláži, cca 5-10min. chuze - v pohode) 400b (pro 2)

Toto ubytování nebyl žádnej luxus, ale KP HUTS... nadherna pláž a super personál.

Pak jsme bydleli ve 3 kousek od Bang bao - Tropical beach resort a to už bylo hodně drahý... objednávaly jsme si to z netu a to stalo kolem 1500na osobu pro 3lidi... ale za to krasný ubytko a pokojová služba - klimoška, wc a teplá sprcha, trezor...

ubytovanie 5.1.20112-10.1.2012   fevlad 14.12.2011 09:50

Poradí niekto slušné ubytovanie na Ko Changu v cene okolo 1000 thb/noc pre osoby na niektorej z lepších pláži na ostrove.
Dakujem

Baan Ton Rak   fevlad 13.12.2011 15:07

Má niekto nejaké skúsenosti s týmto ubytovaním....Baan Ton Rak
dakujem

Re: Tropical Beach resort   Roman1 01.12.2011 12:40

Kiity: V Bang Bao na kůlech jsem strávil také 2 noci. Je to tam fajn,, taková změna, ale na ty 2-3 noci maximálně, jinak je tam nuda. Na pláž tě zavezou zdarma loďkou ale to je tak asi vše. Je to hned vedle přístavu odkud odjíždějí boaty na Koh Kood, Koh mak a také šnorchlovací výlety...Tak že vhodná lokalita pro tyto výlety anebo nocleh před přesunem na další ostrov.

KP HUTS   Kiiity 30.11.2011 09:04

A máte někdo zkušenosti s tímto resortem?

http://www.holidaycheck.cz/hotel-Cestovn%C3%AD+informace_K+P+Huts-hid_167811.html

měli by to být ti z fotek, co jsem sem dávala před pár dny ;-)

Re: Tropical Beach resort   Kiiity 29.11.2011 22:24

Tak to je fakt kousek od plaze... myslela jsem si, ze je to dal... me se treba libilo i jedno ubytovani nad morem u mola, ale to nema plaz vubec, je to primo v bang bao. Ale taky dobra alternativa.... no vypada to, ze nic rezervovat nebudeme a vybereme si az na miste... snad tam budou ty nahaneci a tak :D

Re: Tropical Beach resort   Roman1 29.11.2011 17:30

Je to v ústí řeky do moře. Na pláž je to podél té řeky asi 100m pěšky anebo si můžeš vzít sea kayak, který je pro hosty k dispozici zdarma a dojet tam těch 100m po řece. Po cestě jsou asi 2 restaurace, u kterých můžeš zakotvit a přímo z loďky vystoupit na terasu a dát si výbornou snídani anebo večeři.
A to večerní posezení anebo poležení v houpací síti na terase před bungalovem taky nemá chybu - celé je to postavené na kůlech přímo na řece.
Chápu tvé obavy, taky jsem chtěl být vždy na pláži, ale tato změna na několik nocí je taky fajn. Je to zajímavá změna oproti všem těm poměrně stejným ubytovacím zařízením na pláži.

Re: Tropical Beach resort   Kiiity 29.11.2011 10:30

Děkuji za informace, máme v plánu pobýt různě po ostrově, ale tady bychom možná začínaly. Ještě to nemáme naplánovaný, jen jsem chtěla znát názor.

to tvoje ubytko vypadá taky v pohodě, ale my bychom chtěla bydlet na plaži, ale to tvoje (jestli jsem to dobře pochopila) je u řeky. Ale i tak díky ;-)

Re: Tropical Beach resort   Roman1 29.11.2011 09:17

Ten Tropical nevypadá špatně. Nevím na jak dlouho plánujete Koh Chang, ale pokud tam chcete pobýt déle než týden, tak já bych osobně odporučil nezůstat na jednom místě. Dá se sice samozřejmě dělat výlety po ostrově z jednoho místa ale vzhledem k velikosti ostrova je příjemnější někde na pár nocí zůstat, prozkoumat okolí a pak se přesunout někam jinam.
Pokud bys chtěla kontakt na něco extra právě v té oblasti, na kterou jsi se ptala, pak doporučuju toto ubytování: http://iamkohchang.com/kohchang-guest-house
Je to úplně něco jiného než běžný komplex. Má to angličan aopravdu to nemá chybu. Strašně se mi tam líbilo. Podívej se i na recenze na tripadvisoru:http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g580110-d1026031-Reviews-Baan_Rim_Nam-Koh_Chang_Trat_Province.html

Tropical Beach resort   Kiiity 28.11.2011 08:49

Moc děkuji za info :) určitě se tam zkusíme aspoň podívat, jestli tam není volno.
8-)

Ještě jsem koukala na další ubytování a hodně se mě líbí Tropical beach resort

http://www.agoda.cz/asia/thailand/koh_chang_trad/tropical_beach_resort_koh_chang.html

nemáte někdo s tímto resirten zkušenost?

Re: Poznáváte někdo tyto fotky?   Roman1 25.11.2011 11:21

To Kiiity: Mohl by to být Wat Klong Prao. Popis najdeš tady: http://koh-chang.1stopthailand.com/tourist_guide/sightseeing
Bydlel jsem kousek od něho u pláže Khlong Phrao v ústí řeky. Ta pláž je hezká a připomíná mi ji ta fotka. Nějaké takové chýše ve stromech tam také byly.
Podobné chrámy jsou v Thajsku na každém rohu, tak jestli ho neuvidíš, uvidíš určitě 100 podobných 8-)
Podívej se na mapu: http://www.sawadee.com/map/kohchang.htm
Na té mapě to najdeš a jsou tam poznačené i banky. Bankomaty jsou skoro všude.
Na Koodu je to z bankama a bankomatama mizerné, raději na ně nespoléhej. Na Maku není nic.

Re: Poznáváte někdo tyto fotky?   Kiiity 25.11.2011 10:14

a jeste fotka toho chramu O:-)

Poznáváte někdo tyto fotky?   Kiiity 25.11.2011 10:14

Nazdárek lidičky,

mám další dotázek. Už se nám blíží odlet a tak hledám na netu fotky z ko changu a dalších destinací a našla jsem pár fotek, který se mě strašně líbí. Jedná se hlavně o tu chajdu na pláži... Nevíte náhodou, kde to na changu přesně je, nebo kde je alespoň ten chrám? Mělo by to být všechno v jedné vesnici. To jsem našla na jednom blogu, ale nikde není napsaný, kde to je, ani kontakt na majitelku blogu :(

Re: Bankomat - banky?   sprite1 14.11.2011 14:53

A su na ko changu banky ?.... resp. zmenenie penazi v hotovosti ?
Stahuju thaiske banky este stale nejaky ten poplatok za vyber z bankomatu ? Ak platite kartou su takisto stahovane nejake poplatky ?

Re: Bankomat   Kiiity 14.11.2011 11:19

Moc děkuji, budu ho potřebovat hlavně na Changu a v Bangkoku (tam se nebojím, že bych na nějakej nenarazila :-D ).

Re: Bankomat   JohnGin 14.11.2011 10:53

Na Koh Changu je bankomatů dost. Na Koh Koodu jsem nebyl, ale tipoval bych, že tam také budou (je to docela velký ostrov). Na Koh Maku bankomat žádný není (tedy v roce 2009 nebyl, mohlo se to změnit).

Bankomat   Kiiity 14.11.2011 08:54

Nevíte někdo, jestli je na ko changu bankomat? A jestli je i třeba na Ko Koodu a Ko Maku? O:-)

Výlety   Chvalis (85.132.179.***) 06.11.2011 11:36

Dobrý den, máte někdo zkušennost s výletem na ostrov Ko-Kham cca 20km jižně od Ko-Changu?Popřípadě s výletem do nedaleké Kambodži?Je to bezpečné?

Re: Moskytiera   v.r. (62.129.44.***) 03.11.2011 16:58

Ahoj, my jsme pokazdy meli, jednalo se o chatky:

Little Eden, Koh Chang 400 B
Suchanaree Bungalows, Koh Maak 500 B
Ngam Kho, Ko Kut 650 B

dopředu bych rozhodně nekupoval, ceny 3/2011

Re: Moskytiera   vcela.hela 02.11.2011 15:05

Re: Moskytiera   Kiiity 01.11.2011 08:50

A dá se moskytiera na ostrově případně koupit?

Re: Moskytiera   vcela.hela 31.10.2011 13:47

...teda, chtěla jsem napsat moskytiéru... samozřejmě :-[

Re: Moskytiera   vcela.hela 31.10.2011 13:46

To je různé, některé postele moskitiéru mají a některé ne. Pravidlo v tom žádné není. Doporučuju nejdříve si prohlédnout pokoj a pak terpve udělat závaznou rezervaci pokoje.