Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - Kam do Thajska

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

Kam do Thajska

26.08.2009 13:43:45 | eurydika

eurydika Ahoj vsem,

plánujeme první dovolenou v exotické zemi. rádi bychom se zeptali, kam je dobré letet do thajska. Jestli na ostrov Phuket, Koh samui nebo Thajský záliv. Jsme mladý pár a neplánujeme ležet na jednom místě ale cestovat kam jen to půjde a vidět co nejvíc:-) Jak je možné cestovat po Thajsku? Nějaká místní doprava, nebo si lze půjčit kola či skútr? Plánujeme dovolenou v říjnu nebo listopadu na dva týdny přes německou cestovku z airstop.cz. Děkujeme všem za jakékoliv tipy.

Těm co někam také letí, tak štastnou cestu a mnoho krásných zážitků :-D

Poslední reakce

Re: Kam do Thajska   Hanka (193.86.243.***) 17.05.2012 15:04

ahoj Janulo, chtěla jsem tě poprosit o radu jelikož už jsem tady z těch všech diskuzí zmatená \o/ Chystáme se do Thajska přelom listopadu a prosince na cca 16dnů. Nejdříve jsem měla v plánu cca 2dny BGK a pak směr jih na ostrovy. Nevím ale jaké ostrovy si vybrat, dále jestli trávit v BGK dva dny při cestě směr jih, nebo se vydat rovnou z letiště BGK na jih a pak až při zpáteční cestě tam pobýt tak 2dny. Chtěli bychom projet alespoň dva ostrovy na motorkách, ale i se chvilku "válet" na pláži.Ostrovy chceme spíš klidnější, dáváme přednost přírodě před kvantem lidí. Ubytování normální, žádnej luxus.
prosím poradíš. děkuji
Hanka

Re: Kam do Thajska   Fishfinger05 05.05.2012 10:00

Re: Kam do Thajska   Fishfinger05 05.05.2012 10:00

Re: Kam do Thajska   Fishfinger05 05.05.2012 08:29

!!Omyl, ne 2500THB, ale 2500Kč, pardon

Re: Kam do Thajska   Fishfinger05 05.05.2012 08:28

Zdravím, měl bych dotaz ohledně ubytování v Bangkoku. Hodlám cestovat v termínu 9. - 31.7. 2012 a chtěl bych se zeptat, jestli v tomto termínu (ne v celém, např. 9.-.15.) lze bez problému sehnat ubytování např. v okolí Khao San na místě za rozumnou cenu (max. 2500THB na 6 nocí), nebo si musím ubytování zařídit předem. Myslel jsem , že to pujde na miste, ale koukám, že většina hotelů má téměř vyprodáno. Díky za odpovědi :)

Re: Kam do Thajska   Jarda007 02.05.2012 19:44

Paráda, díky moc! Co více si můžu přát! ;-) Jinak máš recht, zpátky k tématu a ještě jednou se omlouvám, páč to sem úplně nepatřilo O:-)

Re: Kam do Thajska   (83.208.85.***) 02.05.2012 19:18

Co se tyce Singapuru ja si to myslel ze to primo nepoleti.Nebudem tu delat off topic aby nas lidi nesezrali,napisu ti soukromou zpravu ohledne ubytovani a celkove cen a jak se nejlepe dostat z a na letiste.
Zpravu ti poslu nejak o vikendu,nejpozdeji do uterka ;-)

Re: Kam do Thajska   Jarda007 02.05.2012 18:28

Ahoj,

děkuji moc pánové ;-) Tedy abych to upřesnil děkuji za sebe a kolegu z práce Petra123, mně se nešlo přihlásit, takže psal kolega, který se s náma možná také vypraví, ale vše plánuji já :-)) Na stránky jsem koukal, překvapilo mě, že nelétají ze Singapuru do Hong-Kongu, jinak jsou možné snad všechny alternativy. Já předtím vyhledával na hotwire. Říkám si také, zda to není málo, na druhou stranu se tam chceme jen tak na skok mrknout. Budu muset každopádně mrknout i na ubytování (klidně beru jakékoliv doporučení) a spočítat na kolik by vše vyšlo (strava asi nebude drahá, ale doprava letiště-město). Jako člověk by chtěl vše, ale můj plán byl zhruba takový, nějakých těch 15 dní na Thajsko, týden na města a když vyjde nějaký ten den, tak určitě chrámy v Kambodže, bychom potřebovali tak 2 měsíce ;-)

Jarda

Re: Kam do Thajska   Ramoon 02.05.2012 11:18

Neco podobneho jsem absoloval letos v lednu.HGN-BKK-KuL.Ovsem tyden se me zdaji na tri mesta malo.Ubral bych z thajska dva dny.Jak pise Ivamar,najdi si stranku Air asia a muzes zacit planovat ;-) Viza nejsou potreba nikde kam se mas v planu podivat.

Re: Kam do Thajska   Ivamar 01.05.2012 23:46

Úplně v pohodě si trasu naplánuješ s Air Asia. Nemusíš se vracet zpět do BKK.

Re: Kam do Thajska   Petr123 (194.228.69.***) 01.05.2012 21:36

Dobrý den,

vím, že to nepatří úplně do této kategorie, ale nechtěl jsem zakládat nové téma, plánuji cestu do Thajska s tím, že bych mu věnoval 3 týdny a týden si dal létání po okolních zemích. Konkrétně jsem chtěl tak na 2 dny se mrknout do Kuala Lumpur, poté do Singapůru a na závěr do Hong-Kongu ;-) Vím, že toho je na pár dní dost, ale letenky jsou z Bangkoku za krásné ceny a tyto města jsem chtěl omrknout. Má otázka je, je možné z Bangkoku se vypravit po trase Kuala Lumpur-Singapore-Hong Kong a zpět Bangkok? Nebo se člověk musí vrátit do Bankoku z každé země? Nemám s tím vůbec zkušenost, tady jsem hledal a nenašel, tak se jen zkouším informovat. Víza bych si ještě zjistil, zda by byly někam potřeba.

Děkuji

Klarice (86.49.57.***) 01.05.2012 14:46

Přes vánoční svátky jsem byli v Thajsku a to konkrétně na Krabi, Koh Lantě a Bangkoku. Na Krabi se nám opravdu moc líbilo...dokonce i více než na Koh Lantě, ale to už je o tom, co každý od těch míst očekává. Letos bychom chtěli opět vyrazit, ale tentokrát bych se chtěla podívat na Koh Samui a ráda bych věděla, zda-li je to tam pododbné jako na Krabi? Popř. bychom jeli opět na Krabi a pak do Pukhetu a opět do Bangkoku. Můžě mi prosím nějaký znalec napsat více informací jak o Samui tak o Phuketu? Děkuji

Thajsko prvy raz na 16 dní   Tina21 27.04.2012 17:37

Lenule - tiež sme Thajsko skúsili prvý krát a mali sme na to včetne cesty 17 dní, pre nás bola ideálna základňa v AoNang s dostatočnou ponukou výletov na okolité ostrovy a pláže. V AoNangu nám vyhovovala aj široká ponuka reštaurácií, nákupov a zaujímavostí naokolo. Možno ti fotogalerie pomôžu ;-)

letenky   Benule (84.130.252.***) 27.04.2012 11:20

Ahoj Lenule,jeste je dost casu na letenky i kdyz uz ja taky koukam,taky na pristi rok brezen,ale v prubehu roku maji let.spolecnosti take akce,a nekdy s trochou stesti tak se da URVAT taky slusna cena,je treba to permanentne sledovat!!!! ;-) .

Re: Kam do Thajska   Lenule (89.24.49.***) 27.04.2012 09:11

Planujeme pristi rok v breznu cestu do Thajska. Jak dlouho do predu je dobre kupovat letenky? Jeli bychom nejradeji Praha Bangkok a odtamtud se dostat na Krabi. Par dnu Koh Lanta, Koh Phi Phi, Krabi a zpet Bangkok. Bohuzel mame na tuto cestu jenom 16 dnu :( Nevite jak se zhruba cenove pohybuji letenky BGK Krabi? A zda je nami zvolena trasa realna?

Re: Kam do Thajska   Bear (46.47.136.***) 27.04.2012 08:58

Tak thajskoznalec zase az tak nejsem :-P, byl jsem tam letos poprve (cca mesic) a pred odjezdem jsem hodne cerpal odtud :-P Na Ao Nang to bylo z Krabi (kde me to celkove jinak moc nebralo kvuli spouste turistu) pekne, ale radeji jsem odtud odjel po par dnech pryc.Ja jsem skromny cestovatel a hotely s primym vstupem do vody me moc neberou (max. bamboo chatky :-) ), radeji utratim penize za cesty ;-) To Ti bude muset ohledne Krabi poradit nekdo jiny :-)

Re: Kam do Thajska   (90.181.221.***) 26.04.2012 23:41

To Bear .... vypadá, že jsi thajskoznalec ... poraď O:-) je dobrá volba Ao Nang ... ty fotky z okolních pláží jsou tak boží .... ale zas tam nejsou hotely typu hup z terasy do vody :-D Není někde kombinace obého??? ;-)

Re: Kam do Thajska   Bear (46.47.136.***) 26.04.2012 23:24

Planuju to na pristi rok v unoru podobne - zacnu severem, potom kvuli kamosovi na skok do Kambodze (chce videt Angkor) a nasledne se odvalime na jih na plaze. Podle zkusenosti z tohoto roku dam prednost strane Andamanskeho more. Zaver bude Bangkok - ale tam staci 2, max 3 dny ;-)

Re: Kam do Thajska   (90.181.221.***) 26.04.2012 21:51

Aha. Já se nemůžu rozhodnout kvůli lokalitě - plánuju tak únor. Poprvé a nevím, jak to uchopit - začít chci v Chiang Mai a skončit u moře, nemůžete mi to někdo rozhodnout? U moře tak 10 nocí s výletováním na pěkné pláže O:-) :-\ :-)

Re: Kam do Thajska   Tessy 26.04.2012 20:16

Díky, snad to bude nejjistější volba kvůli počasí.

Re: Kam do Thajska   Adrian Koval 26.04.2012 18:07

V danom termine, je tam najmenej zrazok, z 3 menovanych miest.

Re: Kam do Thajska   (90.181.221.***) 26.04.2012 17:13

Řeším zrovna tu samou otázku, Thajsko poprvé a kam. Poradíš důvod, proč zrovna Kho Samui?

Re: Kam do Thajska   Adrian Koval 26.04.2012 16:40

Re: Kam do Thajska   Tessy 26.04.2012 16:04

Zdravím, chtěla bych moc poprosit o radu kam do Thajska v období konce května, začátek června?
1) Krabi a okolí, nebo
2) Ko Samui a okolí, nebo
3) Ko Chang?
Máme zkušenost s obdobím srpna a listopadu, ale ne s květnem, tak nevím co doporučit známým.
Děkuji

rozhodnuto   Benule (84.130.167.***) 21.04.2012 13:03

tak tohle jsme jiz vyresili,2x v Thai s cestovkou,(uz nikdy vice)a letos sami na vlastni pest.Samui nas vzala,takze pristi rok a dalsi jsou jasne,domy na pristi leta jsou jiz domluvene,jen ted koukat na sikovnou letenku a DAVAJ THAI!!!!Pristi rok duchod-tak 2mesice neni problem.A motorka na celou dobu je samo,naplanovane to mam perfektne(pokud vse zustane jak je tak neni problem). ;-) .

Re: Kam do Thajska   Iveta (197.132.140.***) 26.03.2012 01:21

Ahojky,jedu za par dni do Thajska, mam vymyslene nejake vylety ale budu rada za kazdou radu. Nejprve jsme v Bangkogu 7 dni a pak nevim presne, co dal. Pritel chce jen na plaze, ja bych spise na pamatky a narodni parky. Tak budeme travit dovcu trochu oddelene. Kde je nejlepsi ubytovani a doprava, abych mohla rano vyjet a vecer se vratit zpet k priteli a pritom stihnout ty parky a pamatky? Kazdy den bych jela na neco jineho nebo bych i j nekde par dnu prespala. Kde je dobre koupit letenky? Dik za odpoived, muzes i na mailik. balive@centrum.cz

Re: Kam do Thajska   janula1 07.03.2012 16:11

Vrátila jsem se z první cesty poThajsku před 5 dny. Koh Samui - živejší ostrov zábava, nákupy veĺký a pro nás chaotický provoz nedoporučuji půjčovat skútr, žádný není pojištění a při sebemenším poškození- velké problémy. Na kole jsem za celých 15 dnů v Thajsku viděla pouze asi 5 turistů v tom vedru to není asi moc příjemné. Ko tao- nádherné, čisté a živé moře - šnorchlování chytne i toho kdo nikdy nešnorchnoval. Silnice velmi kopcovité- jen terénním autem s místním řidičem.
Perfektní lodní výlety na šnorchlování a poznání ostrova celý den včetně jídla 850 bth.Ko Phangan - krásný a čistý ostrov- doporučuji půjčit skútry a kajaky, klidné moře.
90% lidí se do Thajska vrací, proto je asi lepší si to rozdělit pokud nejedete na měsíc či dva.Jižní Thai nebo Thaj záliv a Bangkok. Doprava je naprosto úžasně organizovaná a není problém si vybrat. Doporučuji lodní spol Lomprrayah. Je toho hodně na popsání. Když budete potřebovat tak se ptejte ráda odpovím.

Kam do Thajska v listopadu?   Katterinaf 07.03.2012 15:07

Ahoj,
v listopadu plánujeme cestu do Thajska. Bohužel máme jen 15 dní a tak se musíme rozhodnout, kterou část Thajska navštívit. Zvažujeme ostrovy pod Kambodžou (Ko Chang, Koh Kood Ko Maak),
Ostrovy Koh Samui, Koh Phangan, Ko Tao
nebo ostrovy v andamaském moři (Koh Phi Phi, Koh Lanta, Krabi).
Zamilovali jsme si ostrov Langkawi (Malajsie) a hledáme něco podobného. Tím myslím: široké bíle písečné pláže, turisti - spíše baťůžkáři, bary na pláži, možnost výletů, památky, džungle,... Nehledáme luxus a masy ruských turistů...z Asie jsme zatím navštívili Vietnam, Singapur a Malajsii a neměli jsme moc štěstí na průzračné moře, proto bychom si ho tady rádi užili :-). Na pláži se ale celé dny válet nevydržíme, musíme mít stále nějakou aktivitu :-)

Máte nějaké tipy, prosím?

Díky!
k.

Re: Kam do Thajska   Pepas (90.181.102.***) 18.02.2012 18:45

To je vlastně velice jednoduchý. Malý ostrovy-malá zábava a jen cikáni z Indie a muslimové. =-O Jen otravujou a kradou