Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - Jak se dopravit z Bangkoku na Krabi?

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

Jak se dopravit z Bangkoku na Krabi?

21.01.2010 22:57:57 | Luciii

Luciii Prosim o radu. Lamu si hlavu,jak se nejlepe dopravit z Bangkoku na jih,napr. na Krabi. Pokud zvolim leteckou dopravu,kde si mam letenku zakoupit? Lze si ji zakoupit v Bangkoku v den priletu z Cech,nebo ji zabookovat jiz doma v Cechach? Odkud se leta,kolik cca letenka stoji a jak dlouho let trva? Muzete mi poradit a rict vlastni zkusenosti z Vaseho preletu ci prejezdu z Bangkoku? Mockrat dekuji :)

Poslední reakce

Re: Jak se dopravit z Bangkoku na Krabi?   Elena (62.209.204.***) 15.03.2012 22:34

Prosím nemáte někdo zkušenost s nákupem vlakových jízdenek v jiném místě,než z kterého budeme odjíždět?Potřebuji jízdenky na 1.třídu v lůžkovém vlaku na 16.4. což je myslím zrovna svátek Sonkran.Budu odjíždět z oblasti Krabi,takže asi Trang.Zajímá mě,zda si můžu koupit jízdenku,třeba na Ko Lipe,nebo na Lantě a hlavně,zda dostanu do ruky přímo jízdenku,nebo jen nějaké potvrzení,které je třeba vyměnit na nádraží za lístek.

Bangkok- Krabi   Simcity (85.207.51.***) 13.03.2012 12:20

my jeli únor 12, byli jsme poprvé a s 2letým dítětem, zabookovala jsem vlak z Bangkoku do Surrathani a následně bus do Krabi již z Prahy. Lístky na vlak musíte bookovat alespoň 5 dní dopředu. Pak už nemaj lůžka hlavně dole. Stálo to 1330B pro jednoho i s busem, bohužel jsou dost vysoké poplatky za booking.chtěl mě stáhnout i za malýho bez místa, to jsem odmítla a pak ve vlaku to bylo v pohodě. Vůbec se toho nebojte, je to fakt jednoduché, vzbuděj vás a předávaj, jako balíky. Ani na vlakači to pak nevyšlo levněji. Pak jsme dali 100B na Ao nang, každého se zeptaj, kam chce hodit a dále 80B loďkou na Reiley. Bomba!Kdyby chtěl někdo poradit, tak na mirsim@seznam.cz. Pak jsme jeli na Koh Phangan (byl obsazen hotel na koh samui¨) a pak na koh samui. A zpět Bangkok busem. (550B) Vše i s prckem a super.

Re:   Petr (90.177.172.***) 18.01.2012 13:43

Ahoj, ja jsem vždy bydlel v BKK v hotelu Bangkok centre, přímo u zastávky metra Hua Lamphong a naproti vlakovému nádraží ( těch je ale v BKK více) http://www.bangkokcentrehotel.com/, je to vedle čínské čtvrti, hezký hotel, myslím za dobrou cenu, široká nabídka snídaně v ceně. Nebo se dá rezervovat na stránkách www.hotelthailand.com , vyzkoušeno min 20x, platba kartou, spolehlivý server, nikdy nebyl problém s ubytováním na místě. Jinak doprava z letiště taxíkem se vyplatí pokud jej nezapne automaticky jet na taxametr, čím dále se jede tím je to v BKK dražší. Tento hotel je daleko cca 38km, přičemž 1km stojí "závratných" 5THB! + bývá myslím nástupní taxa 50THB a platba dálnice cca 50THB, celé to tedy vždy stálo cca 300-320THB tj, cca 180Kč... více info když tak mailem pette@seznam.cz Ahoj Petr

Re: Krabi - vlak???   zr 10.01.2012 11:59

my jsme ho měli domluvený s divecentrem, na které jsme jeli , že na nás bude čekat, což fuingovalo, ale stály tam i další mikrobusy, zcela volnéí a aktivně se nabízeli, že nás dopraví, kam bude třeba, od krabiu, přes Ko lantu a jinam

Re: Krabi - vlak???   (85.71.42.***) 09.01.2012 19:09

Děkuji za informace - ten mikrobus si najímáte nebo je to pravidelná linka? Kolik to stojí a jak dlouho trvá cesta? Jirka.

Re: Krabi - vlak???   Kory 09.01.2012 18:39

Když jsme jeli vlakem z Bangkoku do Krabi, jeli jsme do Trangu a potom do Krabi mikrobusem ;-)
Nebo vystoupit z vlaku již v Thung Song a opět do Krabi mikrobusem.

Re: Krabi - vlak???   Jirka (85.71.42.***) 09.01.2012 16:27

Ahoj Evo, a do jaké zastávky si koupíte tu jízdenku na vlak, když přímo do Krabi vlaky nejezdí. Díky Jirka.

Re: Jak se dopravit z Bangkoku na Krabi?   JohnGin 04.01.2012 13:30

Někomu by se mohl hodit tento odkaz: http://timetable.asia/

Je tam vyhledávání spojení po Thajsku (autobus, vlak, některé letecké společnosti, lodní společnosti, mtero skytrain, atd.). Docela přehledně udělané, včetně cen.

Nenapadlo mě lepší vlákno, kdyby někoho napadlo, tak tam ten odkaz můžete zkopírovat, ať to nezapdne.

Re:   tpop 04.01.2012 13:14

My jedeme po priletu do BKK koupit listky na vlak do Krabi, ale na 5 dni dopredu. Pote jedeme na zminenych 5 dni do Kanchanaburi a toho 28. jedeme Kanchanaburi - BKK a dale nocnim vlakem BKK - Krabi. Ubytovani v BKK tedy nebudeme, to az par dni pred odletem - no a budeme ho hledat az po prijezdu do BKK, nemame nic rezervovane. Tipu je spousta v jinych diskuzich.

Re:   Honza 45 (85.71.47.***) 03.01.2012 22:07

Evo, když si toho více tady pročteš, zjistíš, že to je tak půl na půl. Někdo chce okamžitě zmizet (většinou) na jih, jiní si chtějí po dlouhém letu odpočinout a 2-3 dny prohlédnout Bangkok - a pro tyto se nabízí nepřehledné množství ubytování - viz např.:
http://www.radicestujeme.eu/levne-ubytovani/zeme/thajsko/bangkok/
nebo ještě lépe:
http://www.booking.com/index.cs.html?sid=689de90d5dd67d131bce5c24a959b7a1;dcid=1;dva=0

Takže každý dle svého uvážení! Přeju ti čas a pohodu při event. vybírání ubytka.

Re:   Eva (77.48.106.***) 03.01.2012 21:41

Zdravíme :-),
my v tu dobu budeme taky v BKK( s 2 malýma dětma), také potom chceme jet nočním vlakem do Krabi..
CHtěla jsem se zeptat, jestli máte vytipovaný nějaký hotel v BKK?
díky E.

Re:   prasil 02.01.2012 20:30

V klidu - my přileli po třetí odpo, v pohodě nadzemkou na Makkasan, přestoupili na metro, vystoupili u nádraží, poděkovali všem naháněčům za nabídky, na kase koupili lístky až na Samui (cca 900THB - 2tř fan), pohodová večeře v nádr.bufáči mezi roztomilými broučky ;-) a po sedmé jsme už seděli ve vlaku. Samozřejmě ti naháněči tvrdí, že vlaky jsou vyprodané na týden dopředu, ale co jsme se bavili s průvodčím a s místními, nejsou vyprodané nikdy. Je fakt, že i pokladní na nádraží se nám snažil vnutit kombinaci s Lompr., ale prostě to chce trvat na svým, usmívat se a HLAVNĚ nikomu neprozradit, že jsi v Thai prvně :-) A zpátečku kdekoliv v cestovce

Re:   tpop 02.01.2012 19:59

Zdravim,
chceme jet z BKK do Krabi nocnim vlakem 28 ledna. Jizdenka v 2. tride s vetrakem stoji cca 1000 - 1100 BHT. Pri objednani pres web thailandtrainticket.com se uctuje navic 300 BHT za vyzvednuti na nadrazi a 800 BHT handling fee. Plati se tyto poplatky i bez rezervace po internetu, tzn. kdyz si listek primo na nadrazi koupim? A taky prosim o radu, jestli dle vasich zkusenosti koncem ledna byvaji 4-5 dnu pred odjezdem jeste volna mista nebo to uz je pozde? Diky.

Re:   Kuba (89.176.177.***) 02.01.2012 14:48

Ahoj za tyden absolvuji prvni cestu do Thajska a take mame v planu z hualamphong HL.Nadrazi v Bangkoku se premistit do Surat Thani Stoji to neco kolem 1500Thb 1trida Da se koupit zpatecni ikdyz presne nevime kdy se budem vracet??Jinak plan je Bangkok 3dny pak presun Krabi,Ko Lanta a Ostrovi

Re:   babočka 01.01.2012 21:47

Svatá pravda - chtěly jsme původně koupit letenky z bkk to krabi, ale pak jsme si řekly, co se budeme honit, až vlak pojede, tak pojedem!! (((clap)))

Re:   prasil 01.01.2012 20:59

My jeli na noc vlakem a pohoda. Dá se tam skutečně vyspat, najíst, napít, když strojvůdce usne, tak maximálně vynechá zastávku ;-) Prostě vlakem do Surat Thani a pak busem Krabi. Lístek ti prodají na vlak i bus na nádraží v BKK, v Suratu si tě odchytí, usadí do busu, žádná křeč :-)

Re:   vilda2007 01.01.2012 20:18

ahojky všichni, ráda bych se zeptala zda nekdo nemáte zkušenosti s cestou autobusem z bangkoku na krabi, podarilo se mi dohladat ze bus odjizdi vetsinou k veceru, cesta cca 12hodin , odněkud z bankgkoku. Nemate někdo k tomu bližší info, k tomu jak autobus vypada, odkud presne jede, kde v krabi stavi, popripade kolik ma zastavek.))???díky

lablanche_1 27.07.2011 14:44

Jo a ještě jsem zapomněla. Airasia má ráda často zpožděné lety :o(( o hodinu a půl žádný problém. takže při navazujících letech doporučuju velkou rezervu. my to nevěděli a málem nám takhle uletělo další letadlo z Kuala Lumpur do Prahy! :)

lablanche_1 27.07.2011 14:40

Z Airasia máme docela nalítáno během našich cest po Thajsku a Malajsii. Co se týče asijských low costů, tak jsou fakt nejlevnější. Jak už psal někdo pode mnou, nevyplatí se čekat na levnější cenu. Čím dříve se letenka koupí, tím líp. Jednou jsme kupovali asi 3 měsíce předem a pak jsem se dívala v den letu přímo na letišti a byla si 3x dražší.. pokud teda vůbec je volno, lety mívají obzvlášt v době svátků dost obsazené. My letěli z BKK do Krabi, pak přespali jednu noc v Krabi/Ao Nangu a ráno lodí na Ko Lantu. Mám pocit, že jedou snad jen dvě lodě denně.. Pokud máte málo času na cestování, určitě se letadlo vyplatí..

Aktuální cena letenky Bankok-Krabi   Vlk76 25.07.2011 17:12

Právě jsem zaplatil letenku od AirAsia Bankok- Krabi 2.12 odlet návrat 17.2 a rozhodně mě ne moc příjemně překvapila cena :-(
cena pro tři se všemi náklady ( pojištění které mi prostě nešlo zrušit, jedno zavazadlo do 15 kg a poplatek za platbu kartou ) je 11 376,50 THB

Re: Bangkok - Krabi   zr 20.07.2011 13:06

doplnující: čím dřív to objednáš- platba z čech, tak tím elevnější, rozdíl i skoro 50 procent. jednou jsme to pořídili asi za 600.
A nebo je hezký jet vlakem přes noc- to už jsem tady psal- hezký, bezpečný a ušetříš jeden nocleh. můžeš bud lehátkem, nebo i lůžkový boxy.

Re: Bangkok - Krabi   Majka5 (90.179.235.***) 20.07.2011 10:51

Re: Bangkok - Krabi   Janča (85.161.24.***) 19.07.2011 13:56

Dobrý den, měla bych prosbičku, máme v plánu v listopadu jet jako parta lidi do Thajska primo do Bangkoku a chceme se dopravit na Krabi..muzete nam poradit treba nejvyhodnejsi letecekou spolecnost?:) dekuji moc ..prosim na email: jana_sidelkova@kb.cz

Dekuji moc za info:) :-)

Bangkok - Krabi   Moňulí 03.03.2011 15:09

My jsme měli letenky zarezervované již z ČR, tak aby nám vše navazovalo...Cena byla cca 1300,-Kč na osobu a let trval max. 1,5 hod. Pokud máte méně času rozhodně doporučuji...

RE: RE: RE: RE: stejný problém   Petr.DK 01.03.2011 20:58

Něco k tomu najdeš zde: http://exotika.orbion.cz/thajsko/diskuse/vlak-rail-pass-10685/#reakce_644062. Stránky předprodeje jsou zde : http://www.thairailwayticket.com/estars/Default.aspx?language=1 Doprava v Thajsku funguje velmi dobře. Vlak byl pro mě super zážitek ( manželka má jiný názor ;-) ), autobus bez problémů. V poměru cena / čas vychází nejlépe letadlo.

RE: RE: RE: stejný problém   danyh (144.254.236.***) 01.03.2011 17:20

Mela bych jeste dve otazky. 1)Pokud zvolime cestu vlakem z Bangkoku do Trangu - je treba si jizdenku koupit predem nebo se da vyresit az v Bangkoku? Nebude s tim problem? 2)Do Bangkoku priletime 6.3. vecer, chceme zustat tak jeden, dva dny a pak se presunout pres Trang na Ko Lantu a po par dnech se posunout nahoru smer Krabi. Je to takto rozumne? Do Thajska letime poprve, tak nevim..Predem moc diky

RE: RE: stejný problém   Pepa2 (193.245.34.***) 01.03.2011 15:03

minibus Trang-KohLanta nebo Krabi a obráceně cca 200B na hlavu, jízda asi 2 hodiny (Lanta je ostrov a trajekt přes úžinu se neplatil, je to součástí bus lístku).

Nebudu komentovat leteckou přepravu, tu vynechám.
Z jižního autobusového nádraží v Bangkoku kousek od Khao San přes řeku se dostanete nočními busy na všechny turistické destinace dole na jihu a cenově je to podobné vlakům, co si zaplatíte v takovém komfortu pojedete. vlak má bezesporu výhodu v lůžkovém vybavení, člověk si přes noc lehne krásně vodorovně:-), některé busy mají a to spíš první kategorie mají hodně místa na nohy a sklopit sedadla jdou taky hodně hluboko, jenže je výhodou dopředu vědět, které busy to jsou. Přímo do Krabi je lepší vzít bus z Bangkoku i za cenu nepohodlí, ušetří se pak cesta z Trangu.

RE: stejný problém   danyh (144.254.236.***) 01.03.2011 12:45

Ahoj,
s manzelem resime stejny problem. Jedna z variant nasi trasy je jako prvni destinace Ko Lanta, kam bychom se zrejme prepravili vlakem z Bangkoku do Trangu. Jizdni rady je mozne najit zde:
http://www.ra­ilway.co.th/…sh/in­dex.asp
Z Trangu pocitam ze nebude velky problem sehnat u nejake cestovky dopravu na ostrov. Tato cesta, v pripade volby vlaku, mi prijde asi tak nejlepsi. Letadlo bude sice rychlejsi, ale zato drazsi, obzvlast pokud nema clovek koupene letenky dopredu..

stejný problém   vincenza 01.03.2011 08:58

ahoj,
chtěla bych se zeptat, jaký tip cesty byste mi doporučovali: přiletíme (podle plánu) ve 12:25 do BKK a potřebujeme se dostat na Koh Lantu(samozřejmě co nejlevněji a nejrychleji) takže 1)air asia let 14:45 - hodně na těsno a s jejich spolehlivostí nevim 2) air asia let v 17:15 - přiletíme na krabi,kde si nejsem jistá, že nás ještě někdo na lantu hodí... 3)noční vlak na jih (bohužel nevím,kde bych měla vystoupit) prosím o pomoc

RE: RE: RE: Jak se dopravit z Bangkoku na Krabi?   Chnapik 25.08.2010 11:31

To je citace z letenky od Air Asia na te same trase jako ty

Our check-in counters are open two (2) hours before the scheduled flight departure time. The counters close forty five (45) minutes before the scheduled flight departure time.